Wednesday, October 23, 2013

Perang Psaikology Kristian Guna Allah.

Kita sedang di musohi dan di perangi secara psiakologi oleh kaum Kristian apabila Allah dan Islam di hina melalui salah terjemah "god" ataupun "tuhan"  kapada "Allah".!!!

Kristian yang hina Allah ini cuma 1% dari jumlah kristian seluroh dunia dan juga di Malaysia tetapi hati mereka terlampau busuk. Kita kawan dengan 99%. Kristian 1% yang guna Allah untok hina Allah Allah adalah musoh kita.

Akibat dari salah terjemah "god" ataupun "tuhan" kapada "Allah", ini ia lah penghinaan yang dasyat sekali terhadap Allah..

1) "tuhan Jesus" jadi "Allah Jesus" "

2) "tuhan Hantu Suci" ( god the Holy Ghost) jadi "Allah Hantu Suci"

3_"Tuhan Bapa" jadi "Allah Bapa"

4) "Mak Tuhan"(Mother of God) jadi "Mak Allah"

5)" Allah Jesus di bunoh Roman"

6) "Allah Jesus mati 3 hari sebelum di angkat ka langit."

7) "Allah  Jesus keluar dari puki /vagina"(di lahirkan)
Kah,kah,kah. Telampau syok hina Allah, Kristian tidak sedar mereka hina diri mereka sendiri.

99% Kristian tidak guna Allah dalam Bible mereka. Cuma 1% Kristian di tanah Muslim guna Allah.!!!
Kenapa begina.???
Tidak lain dan tidak bukan ialah niat jahat Kristian 1% ini meghina Allah dan Islam.!!!

Kenapa mesti kita biarkan mereka terus menerus menghina Allah dan Islam.???
Kenapa bila nabi Muhamad di hina, Muslim amok, tetapi bila Allah di hina Muslim diam.???
Tidak salah kalau Muslim sayang nabi Muhamad.
Tapi mana sayang Muslim kapada Allah, bila Allah di biar di hina oleh Kristian.???

Negara Singapore dan beberapa negara lain boleh haramkan Kristian Jehovah.
Jadi, kenapa Malaysia tidak boleh haramkan 0.1% Kristian yang salah guna dan hina Allah dalam kitab mereka.???
Kerajaan boleh haramkan Syiah yang tidak hina Allah.
Jadi kenapa kerajaan tidak haramkan 0.1% Christian yang hina Allah di Malaysia.??? 
Kenapa hina bendera tak boleh, tapi hina Allah boleh.???

Kerajaan jangan jadi dayus.!!! Jangan beri Kristian hina Allah.!!! Deen Islam perlu di pertahankan.!!!

Kalau tidak di pertahankan, akan kafir dan masuk neraka.!!!

Jangan ikut Muslim Arab benarkan Kristian guna Allah.!!!. 
Muslim Arab kafir sebab sembah /cium batu hitam(hajar aswat).!!!
Quran tak suroh,,! Nabi pun tak suroh (Hadis dari Omar Al Kafir Al Saudi), 
tapi Muslim Arab suroh buat amalan kafir menyembah batu hitam.!!!

Jika Kristian boleh perang psaikology dan hina Allah, Muslim pun boleh perang psaikology dan hina agama mereka.
 
Kita tiada jalan lain kerana Kristian awal2 sudah tak mahu bahas kerana takut kalah.!!!

  Ayoh kita jihad perang psaikology dengan Kristian.!!!

Kita demonstrasi dan pasang slogan seperti berikut.

"Kristian hina Allah dan Islam".

"Mana Ada Mak Allah.???"

"Mana Ada Anak Allah.???"

"Tuhan boleh mati di bunoh Roman.???"

 "Tuhan Kristian keluar dari Puki.???"(dilahirkan).

 
Ayoh kita jihad psaikology dengan Kristian.!!!
Perang mulut sahaja.!!!
Kita Muslim agama aman (peace)
Kristian yang cari gadoh dengan Muslim bila salah terjemah "god" kapada "Allah".


Dayus kalau Muslim berdiam diri.

9 comments:

tebing tinggi said...

"Dayus kalau Muslim hanya berdiam diri"

Bersetuju sangkat dengan ungkapan itu tetapi masaalahnya ramai Melayu demi kepentingan politik mengatakan apa yang dituntut olih cristian itu tidak salah.

1, Mencermin kecetekan akidah umat Muslim itu sendiri.
2, Gagal menilai maksud sebenar yang tersirat disebalik tuntutan itu (kecetekan akal berfikir dan menilai)dikalangan Melayu.

3, Cristian membuat tuntutan ketika dilihat umat Melayu Muslim tidak bersaru (satu kesempatan yang sangat straegic dan bijak)

Tiada pendekatan yang lebih baik bagi mengatasi ancaman ini melainkan dengan penyatuan umat Muslim (tampa mengambil kira politik)dalam menangani issue ini . Sayangnya diMalaysia ini politik mengatasi kepentingan akidah itu sendiri.
Menyeru Melayu Muslim yang mempunyi kesedaran dan mempunyi saloran seperti 'WPY'dan mereka blogger yang lain begerak kearah penyatuan ini kalau kita sayangkan Ugama kita dan akidah yang kita pegang selama ini, insaallah pekara ini akan dapat dibendong.

Anonymous said...

.


.


.

.1/2

Pak yeh

I must say you are one of hell of a

guy willing to counter the arguments

of the devious catholics. I must

confess that I have chilok 'the

pontianak thingy' from your writing

to explain the entity 'holy

ghost' of the 3-in-1 nescafe model

of the catholic god!

I Pray that Allah will give

you strength to fight the devious

plans of the catholics and expose

the stupidity of simple -minded

mat mat melayus who wants to be

the popular defender of the

catholic faith like asri, bari and

others...


.p/s appended also are my latest

comment in ktemoc which u might

interest u


.

.


salam 1 Malaysia to all

..




Of course Allah is God for all mankind catholics, muslim

jews, atheist and others in this world. This is non issue

from me and all the pro Allah as

catholic god in all the blogs.



I was raised in a government

quarter in my childhood. My

neighbours were Dankers and

Sekelchys .

I had the good luck

of studying in the uk and had

postgraduate attachments in

catholic Holland at and work

experiences in Bergamo.

Italy- also a staunch catholic

country.




khong khek khuat

Anonymous said...

2/2

.


Interestingly you may want to know

that the Seranis never ever

mentioned Allah as their God.

Likewise the chinese that

I had over the course of my

professional career had

never mentioned Allah as their

god. I suspect this wanting

of God

Allah as the god in bible are

wholly the works of new catholics

-the chingkies [who were

originally pagans] and a very

small number

of indians born into poverty who

were adopted by the catholic

church.

The disparity between chingkies ,

natives and indians as Priests

in the catholic church can be seen

in Helen Ang's blog. In East

Malaysia about

95 per cent of the priests were

chingkies, a smattering of natives

and

a handful of indians make up the

rest of the priest.

The distribution of priest by race

must be about the same in the

Peninsula!


Well according to my son who was

studying overseas

the catholics had a wholesale

conversion going on for

students and

money and top of the line laptops

and parties were sponsored to

attract

students. Lots of chinese ,

indians and even a sikh were

recruited in a particular

year. So these students who were

presumably pagans and atheist

before

they were converted were open to

ideas that

they could take Allah as the name

of god.


No reasonable genuine catholic

that I know would take Allah as

god and Jesus

Christ as his prophet. This is the

basis of orthodoxy in the

arab/syrian/Unitarian

churches. By the diktats of the

council of Nicea such declarant

would be

deemed heretics in the eye of the

catholic church!


Omar Pakiam have just said that


catholicshave 1 god in their

article of faith

If one does not separate the

Father, the Son and the holy ghost

as separate entities he will be

classified as a heretic by the

diktat

and can excommunicated by

the Archbishop in Bangkok! Has

Pakiam not fallen into

the heretic trap [by catholic

principle] now that he had

declared there

is only 1 god , Allah?


Hadi and Asri go back a few

thousand years to find the

meaning of Allah


Why go back a hundred thousand

years when Islam was founded

only 1400 or so years ago?







Surah Al-Maidah [5:3]
---------------------

Interestingly , about 1400 years

ago during the lifetime of the

prophet , Allah Almighty had send

down this message.


This day I have perfected your

religion [ Al-Islam ] for you and

completed my favour upon you...


Simply put this would imply that

muslims must not track

back to the period before Jesus

[alaihi salam] for references and

guidance on the word Allah or any

other issue. I submit Asri has

not considered this

surah which gives finality to

the Quran]my take] before making

his comment .And of course aziz

bari in trying popular

overlooked/is ignorant of this

surah - a key surah giving a

finality to

all the laws and references a

muslim can refer.



kkk





.

Shakirin Al-Ikram said...

Salam, Pak Yeh, hanya mahu melebe sirefrain from demeaning her as she was Allah chosen damsel to prove that all Allah Needs to say `Kun' and it happens. So its immoral to use the `P' term on her even when `basuh muka Kafir laknat kow-kow, as dosa jatuh pada kita juga.
I remember ape Nabi SAW buat apabila sahabatnya memaki balas seorang yang memaki sahabat itu.
Jangan terperangkap dengan cabaran IBlis dan shaitan!
Quran itu benar, maka Kita pertahankan dan jangan bersrah kepada mereka yang mengakui alim ulama saja.
Wassalam

Anonymous said...

Mengapa Kristian di Mesir mengantung kalimah Allah di restaurant mereka tanpa ada kalimah Nabi Muhammad s.a.w. dan ia adalah kebiasaan di sana, dan juga menunjukkan itu bukan kedai makan orang islam, tapi Kristian masih guna kalimah Allah tanpa bangkangan dari majoriti islam Mesir.

pak yeh said...

Salam Shakirin Al-Ikram.
Terima kaseh atas teguran itu.
Isteri saya pun kata gitu. Tapi apa perkataan lain dalam bahasa Melayu.???

pak yeh said...

Delete
Anonymous Anonymous said...
Mengapa Kristian di Mesir mengantung kalimah Allah di restaurant mereka tanpa ada kalimah Nabi Muhammad s.a.w. dan ia adalah kebiasaan di sana, dan juga menunjukkan itu bukan kedai makan orang islam, tapi Kristian masih guna kalimah Allah tanpa bangkangan dari majoriti islam Mesir.

Pak Yeh jawab:
Kerana Arab sudah di Kritianisasi dan di kufurisasi oleh Penjajah French dan British.
Usaha guna Allah di Malaysia adalah usaha penjajah Dutch dan British untok Kristianisasi Melayu.

Isunya adalah salah terjemah "god" kapada "Allah".!!!
Semua orng kata salah terjemah itu kerja Syaitan yang berniat jahat.

Ada faham isunya.???.

Anonymous said...

Bukan. Sbb Allah tu perkataan Arab macam Eloah perkataan Aramaic. Kau ni sama je macam ekstremis Taliban sbb nak perang kononnya nak pertahankan kesucian Islam. Mmg perkataan Allah tu dah digunakan oleh Arab sejak turun temurun, sebelum Quran wujud lagi. Padamkan ego kau dan jangan sibuk nak tuding jari kat orang lain. Bahlul.

pak yeh said...

Anonymous Sat Dec 21, 02:57:00 PM GMT+8

Isunya bukan guna Allah oleh bukan Islam. Isunya adalah salah terjemah/miss translation Bible di mana "tuhan" di terjemah sebagai "Allah"
Allah itu nama tuhan dan bukan tuhan.
Kenapa bodoh sangat nak faham.