Tuesday, August 11, 2009

Merdekahahaha ! ! !

Tidak lama lagi kita akan menyambut Hari Merdeka.Akan bermula lah Hari Klingtong Rakyat dengan musik dan perarakan besar2an. Rakyat akan di tipu lagi dengan cerita2 bahawa UMNO/BN/Alliance lah yang memperjuangkan kemerdeka. Mereka berkata rakyat sudah bebas/merdeka dari British.Betul ke??? Bukan kah pejuang2 berparti dan tidak berparti aliran kiri, tiada satupun masuk UMNO/BN. Dengar kata mereka boikot pilihanraya pertama.Mungkin juga pemimoin mereka di ISA dan di Emergency/bunoh.
Waima, # haqiqatnya kita "jauh pangang dari api", bebas dan merdeka dari British.
Ini kerana merdeka itu di sponsor oleh British!!!
Tengku Abdul Rahman di pilih dan di latih untok menerima kemerdekaan free of charge,tanpa berjuang !!!
# Haqiqatnya kemerdekaan begini adalah peralehan kuasa/power transition !!!
Mereka(Alliance/UMNO/MCA/MIC),adalah kawan/talibarut British yang di beri kemerdekaan dengan percuma,tanpa berlawan.
Hakikatnya kawan,British(Alliance/UMNO/MCA/MIC), adalah musoh rakyat!!!
Tuan orang puteh di ganti dengan tuan orang kulit sawo matang(UMNO),tuan orang kulit kuning(MCA), dan tuan orang hitam(MIC)bernama Alliance dan kemudian di Melayukan bernama Barisan National. Mereka ini merupakan kawan dan talibarut British. Dan jika mereka(Alliancs/UMNO/MCA/MIC) adalah kawan/talibarut British, maka mereka adalah musoh rakyat juga.
# Haqiqatnya British telah merdekahahahakan kita !!!

Kenapa dan bagaimana tiada seorangpun musuh British,yang telah berjuang mati2an menentang British tidak di beri kemerdekaan ???
# Haqiqatnya mereka adalah musoh British, dan musoh British tidak akan patoh dan taat pada British!!!
# Haqiqatnya, kawan kapada musoh rakyat, adalah musoh rakyat !!!
# Haqiqatnya hero/pejuang2 kemerdekaan sebenarnya adalah parti2 anti British dan bukanlah mereka yang pro British dan berkerja dengan British !!!
# Haqiqatnya, rakyat maseh belum merdeka !!!

Bukti2 bahawa kita belum merdeka adalah seperti berikut :-
1)Jika dulu zaman British, rakyat yang bercakap benar di "bunoh" dan di seksa dengan ISA, Sedition Act, akta media,pengharaman Komunis dan Socilis,
Kini UMNO/BN berbuat yang sama kapada rakyat.
2) Jika dulu British menjadi makin kaya.
Kini UMNO/BN menjadi makin kaya.
3) Jika dulu zaman British rakyat jadi makin miskin,
Kini zaman UMNO/BN rakyat jadi makin miskin.
4) Jika dulu zsman British smallholder kebun getah di "bunoh" dengan menjatuhkan harga getah,
Kini smalholder koko,kelapa sawit di "bunoh" dengan harga rendah koko dan kelapa sawit.
5) Jika dulu zaman British, Cina monopoly ekonomi,
Kini talibarut British, Alliance/UMNO+MCA+MIC monopoly ekonomi.
6) Jika dulu zaman British nilai duit kertas makin menurun,
Kini UMNO/BN menurunkan duit kertas 250% lebeh rendah dari duit Singapore dan Brunei.
7) Jika dulu zaman British cukai membebankan rakyat,
Kini cukai UNMO/BN berbentok inflasi,nilai duit menurun,toll,AP kereta,dlln melebehi cukai British berpuloh kali ganda.
8) Jika dulu kerajaan British kaya raya hasil rompakan hasil rakyat dan asset negara(petrolium,balak,sawit dlln)dan keuntongan tidak di konsi bersama rakyat.
Kini UMNO/BN juga kaya raya dengan rompakan hasil rakyat dan asset negara(petrolium,balak,sawit dlln)dan tidak di kongsi bersama rakyat.
9) Jika dulu zaman British tanah orang Melayu di jual kapada orang Cina,
Kini UMNO jual tanah Melayu dengan Cina dan bangsa asing (WPI dlln).
10) Jika dulu duit tulin(emas) buatan Allah telah di gantikan dengan duit palsu kertas buatan British/Bankers Yahudu,
Kini UMNO/BN maseh taat pada duit palsu kertas yang mesennya dan kertasnya di supply oleh British/Bankers Yahudi.
11) Jika dulu syarikat British monopoly berjuta ekar tanah/ladang getah,
Kini UMNO/BN monopoly berjuta ekar tanah/ladang kelapa sawet dan kemudian di jual kapada Sime Darby,Company British.

Justru itu, apa bezanya British dan UMNO/BN ???
# Haqiqatnya, UMNO/BN telah menjajah kita sama seperti British menjajah kita dulu!!!
# Haqiqatnya "Hari Merdeka" adalah sandiwara dan klingtong British dan talibarut British(UMNO/MCA/MIC/BN).
# Haqiqatnya kita maseh belum Merdeka !!!
# Yang kita dapat adalah Merdekahahaha secara percuma dari British!!!

Justru itu kita kena "back to the drawing board"/bermula semula lagi perjuangan merdeka yang tulin!!!
Merdekahahaha yang di beri percuma oleh British perlu di tempelakkan !!!
Mari kita melaungkan Merdekahahaha x 3 !!!, pada 31 Ogos ini sebagai mesej bahawa kita sudah faham haqiqat sebenarnya !!!

9 comments:

Anonymous said...

Pak Yeh,
Thank you for the great works of revolution parts 1, 2 and 3. However you have for later parts switched to BM which I am not very good as I am from 70's. Could you give english translations. Ribuan thank you.

pak yeh said...

OK I will do a translation soon. Thanks comrade.

Anonymous said...

dengan kata lain dunia ni dan kita semua masih lagi terjajah

sistem kapitalis sedang mencengkam dunia

selagi sistem kapitalis ni wujud tak kiralah mana2 pihak yang perintah kita tetap tak bebas

forget about peace now or whatever
if they still in control we will never be free


BOTOL MINERAL

pak yeh said...

Waima sistem Kapitalis di ganti dengan sistem,Communis,Socialis maupun Islam, kalau maseh guna duit kertas Banking sistem berriba kita maseh di jajah dan di klingtong oleh pencetak duit kertas.
Duit buatan Allah yang tidak dapat manusia mencipta tidak di guna.Duit tipu dan palsu juga yang mereka guna. Tujuan untok tipu rakyat. Kenapalah rakyat mudah sangat kena tipu.
Dunia ini palsu kata P.Ramlee.
Manusia mudah berdusta dan di dusta.

penulis said...

Salam,
Sebenarnya terjajah atau tidak, terletak pada diri kita sendiri. Kalau kita nak dijajah maka akan terjajahlah kita dan kalau kita tak nak terjajah maka tak akan terjajahlah kita. Duit kertas ker duit mas ker tidak timbul soal penjajahan atau tertipu. Yang timbulnya di sini ialah pasal pemikiran kita. Kalau pemikiran kita asyik menurut kata orang sahaja maka terjajahlah kita jawabnya.

Begitu juga dengan Islam, otak kita masih dijajah oleh ulamak-ulamak yang menjual belikan agama untuk kepentingan sendirii. Maka berlakulah kesesatan dalam agama kerana kita tidak menguna pakai Quran yang telah dijanjikan oleh Allah tidak akan mengalami perubahana sampai bila-bila.

Sebaliknya otak manusia yang dijajah telah mengiakan ajaran nenek moyang. Inilah juga yang berlaku di zaman Nabi Muhammad dimana Muhammad menghadapi pelbagai masalah dalam menerangkan ajaran baru kerana penduduk jahiliyah pada masa itu telah sebati dengan ajaran nenek moyang. Sebenarnya agama yang dibawa oleh Muhammad bukanlah agama baru tetapi agama dahulu yang dibetulkan kerana berlaku banyak penyelewengan oleh ulama-ulama terdahulu.

REDZA.a.m said...

apa lagi... upkan sistem Islam yang ada. ketepikan semua sistem2 lain. nih semua susah nak buat unless kita ada Negara Islam

BarangKemas said...

pakyeh, where had u been? lame x nmpk, kene h1n1 ke ape?

raye dah abeh, come on, write back!
-akupun.

akupun blog said...

salam pakyeh,
di gunung mana
katakan digunung mana anda sedang bersuluk?
nescaya ku hantar signal internet
dipuncak kinabalu atau di ceruk gua Niah...

dimana?

puteri said...

Saya jemput ke blog saya. Tak pandai sgt berblog, baru belajar bermula. Jemputlah bertukar2 pandangan.
http://puteriayu74.blogspot.com/