Thursday, January 12, 2012

Salah guna zakat dan cukai bukti kanser dan kafirnya UMNO.

Bukti kanser dan kafirnya UMNO/BN.

1)Akhir2ini ada maklumat bahawa orang UMNO telah salah guna duit zakat.
Lihat rencana..
http://www.malaysia-today.net/mtcolumns/letterssurat/46466-keadilan-tampil-dengan-bukti-salahguna-wang-zakat-maiwp

Adapun tudohan ini di nafikan di rencana..
http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/maiwp-official-backs-minister-claims-zakat-use-ok-if-defending-islam/
penafian itu adalah bohongan/auta kerana i)duit zakat telah di gunakan sebelum peruntokan kerajan di beri.
ii)Menguna duit zakat untok tujuan bayaran guaman tidak termaktub dalam prosedure pembayaran zakat. Pembayaran guaman kapada mereka2 yang telah salah urus dan langkah adalah salah dan haram.Lagipun zakat adalah untok orang2 miskin sahaja. Mereka yang di beri perbelanjaan guaman adalah orang2 yang berada dan sepatutnya membayar bayaran guaman mereka sendiri.

Kanser dan kafirnya UMNO yang lain adalah seperti berikut.
2)Skandal korupsen Lembu Kondo Shahrizat.
3)Skandal korupsen PKNZ
4)Skandal korupsen Kementeriana Pertahanan
4.1) Skandal korupsen kapal selam yang tak boleh selam Altantuya.
4.2)Skandal korupsen Euorokopter
4.3)Skandal korupsen Kapal Perang.
4.4)Skandal korupsen Kecurian enjin Jet Fighter.
5)Skandal korupsen MAS.
6)Skandal korupsen Pewaja Steel.
7)Skandal korupsen Taib Mahmud.
8)Skandal korupsen guna duit Soros untok bina KLCC,KLIA,Bakum Dam.Putra Jaya dan menjatuhkan nilai ringgit.
9)Skandal korupsen Forex Bank Negara.
10) Skandal korupsen BMF Hong Kong.
11)Skandal korupsen cukai jalan berlebehan Toll.
12)Skandal korupsen AP kereta.
13)Skandal korupsen bini PM belanja berjuta2 beli cincin belian dan handbag Birkin.
Dan banyak lagi.

Jumlah skandal korupsen adalah lebeh daripada RM100 billion.Ia mengakibatkan Malaysia berhutang sebanyak RM500 billion.
Apa punya banyak skandal daaa.??? Syaitan pun tak berhutang gitu banyak daa.!!!
Ini haprak punya UMNO/BN daa.!!!UMNO bikin malu pencuri dan gangster mafia daa.!!!

Undi lah UMNO/BN untok tingkatkan kekufuran, korupsen, hutang negara (lebeh RM500 billion) dan untok masuk neraka dunia(kebankerapan) dan api neraka akhirat.!!!

4 comments:

Anonymous said...

I like this kind of writing, direct to the point and easy to digest. Kalau tak faham juga dan terus mengundi parti busuk dan jahat tu, memang saja nak jadi penghuni neraka la jawabnya.

Anonymous said...

Zakat pun dia salah guna.
Betul punya kafir dan munafik lah mereka ini.
Kalau Auditor General tak sebut mungkin lagi banyak duit zakat di salah gunakan.
ABU.ABU.

masterwordsmith said...

They will have to answer to their Maker!

At the same time, they must answer to those who elected them to positions of power - the RAKYAT!

Thank you for this post, Pak Yeh!

Anonymous said...

kalau dah salah guna zakat, ada apa credibility lagi ? Bila si miskin minta bantuan, ligat diputar- belitkan.

Bila PSM tolong si miskin tak kira bangsa, diputar belit mereka orang sosialis komunis - satu plot digunakan umno untuk menyatukan - tapi back-fired.. patutlah sosial RAKYAT di merata tempat diabaikan.
Kalau buat ikhlas untuk semua, selamat di dunia dan akhirat, bukankah ajaran setiap agama ?

Pelik, kenapa mereka tak boleh dan tak nak bersikap jujur, adil kepada semua ?

Terima kasih, Pak Yeh !